De ce este sănătos să purtăm bustiere

26 aprilie 2017   Psihologie

Să ridice mâna toate doamnele şi domnişoarele care, după o zi grea, nu răsuflă uşurate când se debarasează de… sutien. Pe lângă sutele de standarde de frumuseţe cărora ne conformăm fără să crâcnim, mai avem şi sutienul. Oricât de bine l-ai alege, oricât de dependentă ai fi de acesta, într-un moment de sinceritate, tot vei admite că l-ai da jos cu plăcere.

Cele mai multe femei aleg sutienul pentru efectul de mărire (pornit de la arhicunoscutul sutien cu push-up) – însă nu foarte multe ştiu că sutienul nu are atât de multe beneficii precum îl laudă moda,ba,din contră,acestea intră oarecum în categoria miturilor. Aşadar,când vorbim despre confort,relaxare şi…libertate de expresie,bustiera câştigă detaşat orice bătălie. În plus,bustierele nu sunt dedicate doar activităţilor sportive.

Secretele nevorbite ale sutienelor

Ţesuturile sânului tind să slăbească în urma utilizării constante a sutienului. Şi încă o concluzie la care au ajuns specialiştii ar fi că:mameloanele femeilor care nu poartă sutien sunt,în medie,cu 5-7 mm mai sus decât ale celor care obişnuiesc să îmbrace acest articol vestimentar. În plus,nu există nicio dovadă că sutienul oferă vreun beneficiu pentru sănătate sau pentru aspectul sânilor. Oricât de mult ar atrage privirile,sutienul este mai degrabă un obiect vestimentar ales pentru puterea lui de seducţie decât pentru confortul pe care-l aduce odată purtat.  Dacă vrei să vorbim despre confort,sănătate şi sâni fermi,ar trebui să alegi  bustiera. Dacă vorbim de strălucire şi aspect atrăgător,atunci purtăm sutien.

Mai multe