De ce îngraşă stresul?

22 iulie 2013   Psihologie

Stresul blochează arderea grăsimilor, ne spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Acest lucru conduce, pe fondul unei alimentaţii greşite, la acumulări în greutate. Totodată, din cauza stresului şi a nefericirii, femeile se îngraşă mult mai uşor decât bărbaţii.

Stresul este cel mai mare duşman al persoanelor obeze sau supraponderale,numărul românilor care suferă de astfel de afecţiuni crescând alarmant. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi,directorul Institutului de Cercetări Alimentare,ne explică de ce stresul îngraşă atât de tare şi cum putem să luptăm împotriva depunerii grăsimilor.

„Sistemul neuroendocrin aboleşte funcţia digestivă,tocmai de aceea nu este bine să mănânci când eşti stresat. Noi avem un altfel de stres,cronic psihoemoţional,iar abolirea digestiei nu are loc pe termen nelimitat,ci doar o jumătate de oră,o oră,după care organismul relaxat are o poftă de mâncare extremă. Tocmai de aceea,persoanele stresate,după ce trece actul de provocare a stresului,de la lipsa de foame ajung la o foame excesivă.

Este o chestiune şi de asociere a alimentelor,nu trebuie să mănânci carne cu cartofi prăjiţi,pentru că amidonul din cartofi face ca insulina să aibă un nivel ridicat. Din cauza nivelului mare al insulinei,cortizonul nu-şi mai poate face sarcina,care ar determina arderea grăsimilor din depozite. În felul acesta este arsă doar o parte din amidonul din cartof,care se transformă în glucoză,iar altă parte este transformată în grăsime şi depusă”,ne-a precizat prof. dr. Mencinicopschi.

Vezi AICI cum afectează hormonii greutatea unei persoane!

Mai multe