De ce să cumperi mai des fructe şi legume îngheţate

6 mai 2017   Psihologie

Bogate în substanţe nutritive, fructele şi legumele sunt o parte esenţială a unui stil de viaţă sănătos. Deşi mulţi le consumă doar pe cele proaspete, şi fructele şi legumele congelate au numeroase beneficii.

Proaspete versus congelate

Legumele şi fructele congelate au câteva avantaje nutriţionale faţă de cele proaspete. Conţinutul de nutrimenţi al legumelor şi fructelor proaspete începe să scadă după ce sunt culese. Acest declin continuă în timpul depozitării,expedierii către magazinul unde se comercializează şi depozitării în frigider. Specialiştii spun că producătorii de alimente procesează legumele şi fructele care urmează să fie congelate imediat după recoltare,motiv pentru care-şi menţin nutrimenţii perioade lungi de timp. Fasolea proaspătă verde pe care o cumperi din piaţă se usucă după câteva zile,dar o pungă de fasole verde îngheţată se va păstra în congelator luni,fără să-şi schimbe calitatea.

Citeşte şi:3 trucuri care te ajută să cureţi fructele în câteva secunde

Ce nutrimenţi au legumele congelate

Medicii recomandă adulţilor să mănânce regulat diferite tipuri de legume şi fructe. Optează pentru legumele sau fructele amestecate. Un amestec îngheţat care conţine porumb,fasole,mazăre verde şi morcov conţine 118 calorii şi mai puţin de 1 gram de grăsime la o cană. Morcovii din amestec oferă o sursă excelentă de vitamina A,o vitamină importantă pentru sănătatea ochilor şi a pielii,iar legumele verzi sunt bogate în vitamina K,un nutriment esenţial în coagularea sângelui.

Citeşte şi:Reduci riscul de a avea diabet dacă mănânci fructe!

Evită depozitarea pe termen lung

Nutrimenţii din fructeleşi legumele congelatese vor diminua după aproximativ trei luni,aşa că ar fi bine să cumperi cantităţi pe care ştii sigur că le vei consuma cât mai curând. Depozitează fructele şi legumele congelate în pungile în care au fost achiziţionate. Dar,odată ce le deschizi,transferă legumele şi fructele într-o pungă de plastic cu fermoar.

Credit foto:www.alasko.com

Mai multe