De ce să eviţi consumul de orez alb

18 noiembrie 2013   Psihologie

Orezul este ingredientul cheie în multe reţete pe care le prepari zilnic. Ştiai, însă, că această cereală poate dăuna sănătăţii? Află de ce nu este bine să consumi orezul alb în cantităţi mari!

Creşte indicele glicemic

Potrivit unui studiu britanic,persoanele care mănâncă zilnci orez alb au şanse mai mari de a dezvolta dibaet zaharat de tip 2. Femeile sunt cele mai expuse acestui risc.

O porţie de orez alb (158 g) creşte posibilitatea de a dezvolta diabet zaharat cu 10%. Explicaţia constă în faptul că acest tip de orez conţine mai puţine fibre,magneziu şi vitamine decât orezul brun.

Afectează şi persoanele sănătoase

Nutriţioniştii susţin că orezul alb influenţează nivelul indicelui glicemic şi provoacă,în felul acesta,creşterea zahărului în sânge. Glicemia este afectată chiar şi în cazul persoanele care nu suferă de diabet.

Chiar dacă îţi place orezul şi nu poţi renunţa la el,consumă-l cu moderaţie şi încearcă să-l înlocuieşti cu cereale integrale.

Citeşte şi:

4 condimente pentru o sănătate de fier

Usturoiul – 35 de beneficii pentru sănătate

Mai multe