De ce sunt căpşunile considerate printre cele mai sănătoase fructe

18 mai 2017   Psihologie

Căpşunile sunt diuretice, antiinflamatoare şi detoxificante. Datorită flavonoidelor pe care le conţin aceste fructe delicioase, ele te ajută în lupta împotriva stresului oxidativ.

Din punct de vedere nutriţional,căpşunilese remarcă prin conţinutul ridicat de antioxidanţi,vitamine şi minerale. În plus,au un conţinut scăzut de calorii,oferă saţietate şi stimulează metabolismul,de aceea sunt recomandate persoanelor care ţin dietă. De asemenea,prin consumul acestor fructe previi:

Afecţiunile cardiovasculare

Căpşunile conţin antocianină,un antioxidant care îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară,scade inflamaţia,reducând în acelaşi timp nivelul colesterolului şi al trigliceridelor. Dacă mănânci căpşuni de două-trei ori pe săptămână,vei reduce riscul de infarct miocardic şi accident vascular cerebral.

Citeşte şi:Dieta cu căpşuni:slăbeşti 4 kg în 7 zile

  

Deshidratarea

Datorită conţinutului ridicat de apă,aproximativ 92%,căpşunile sunt unele dintre cele mai hidratante alimente pe care le poţi mânca. Aceste fructe sunt perfecte pentru zilele de vară,nu doar pentru că sunt răcoritoare,ci şi pentru că contracarează efectul pierderii de lichide prin transpiraţie.

Constipaţia

Căpşunile sunt sursă bogată de fibre,care,combinate cu apa,îmbunătăţesc tranzitul intestinal şi elimină toxinele acumulate în organism.

Durerile articulare şi musculare

Căpşunile şi fructele de pădure sunt bune la scăderea inflamaţiei,datorită cantităţii mare de vitamina C pe care-o conţin,plus minerale esenţiale şi antioxidanţi. Aceste substanţe nutritive au efecte antiinflamatoare,detoxificante şi diuretice. Astfel,acest fruct este bun în ameliorarea durerii musculare şi a articulaţiilor şi chiar previne artrită.

Afecţiunile oculare

Căpşunile conţin luteină,un caroten care menţine ochii sănătoşi şi care scade riscul de cataractă şi degenerescenţă maculară. Iar vitamina C are grijă de sănătatea corneei şi a retinei,încetinind procesul de îmbătrânire.

Citeşte şi:Bea zilnic smoothie de avocado şi vei slăbi

Neplăcerile dermatologice

Substanţele nutritive şi conţinutul ridicat de apă  pe care le conţin căpşunile sunt de mare ajutor pentru sănătatea pielii. Consumul regulat al fructelor ajută în eliminarea toxinelor acumulate în organism,ele fiind cele care duc la apariţia neplăcerilor dermatologice. În plus,poţi include căpşuni şi în măştile faciale exfoliante.

Credit foto:www.twitter.com

Mai multe