De ce trebuie să luăm ulei de peşte

29 ianuarie 2016   Psihologie

Toată lumea ştie că uleiul de peşte aduce organismului o serie de beneficii, însă puţini le pot enumera concret. În plus, există puţini adulţi cărora mamele nu le-au dat, în copilărie, câte o linguriţă de ulei de peşte cu argumentul că le îmbunătăţeşte memoria. Iată de ce trebuie să luăm ulei de peşte.

Sursă de Omega 3,uleiul de peşte ne poate feri de boli grave,precum cancerul sau Alzheimer. De asemenea,ne fereşte de depresie,reumatism şi osteoporoză şi ne menţine sănătatea întregului sistem cardiovascular.

Te fereşte de diabet

"Uleiul de peşte ţine în frâu trigliceridele şi, în acest fel, ne fereşte, implicit, şi de diabet, şi de boli cardiovasculare. Dacă faceţi şi puţină mişcare - exerciţii fizice uşoare sau plimbări -, sigur veţi fi mai feriţi de aceste boli",explică dr. Laurenţiu Luca,directorul Clinicii PULS.

Mai eficient decât antiinflamatoarele

"Şi persoanele care suferă de artrită reumatoidă, în afara tratamentului prescris de medic, pot lua ulei de peşte. Se pare că este mai eficient decât antiinflamatoarele în calmarea acestei afecţiuni. Durerile se atenuează, iar rigiditatea articulară începe să dispară după o cură cu ulei de peşte",susţine dr. Luca. 

Află de ce trebuie să luăm ulei de peşte AICI.

Mai multe