De ce trebuie să mâncăm sfeclă roşie

3 aprilie 2016   Psihologie

Această legumă conţine proprietăţi de sănătate incredibile. Este considerată protectoarea ficatului, dar reduce şi hipertensiunea arterială şi ne oferă mai multă energie.

 În plus,este bogată în substanţe nutritive care ne ajută să ne menţinem sănătoase.

Iată de ce trebuie să consumăm sfeclă roşie în fiecare zi:

Sfecla este o legumă rădăcinoasă,din care putem consuma şi frunzele şi tulpinile. Este bogată în vitamina B şi C,dar şi în minerale,cum sunt potasiul,sodiul,fierul,magneziu şi fibre.

Este considerată un leac pentru femei:

Sucul de sfeclă este un vechi remediu care este foarte eficient în tratarea ciclului menstrual neregulat şi a menopauzei premature. În ambele cazuri,trebuie să bei un pahar de suc de sfeclă pe zi,pe stomacul gol,în timp ce te confrunţi cu disconfort.

Beneficiile asupra sănătăţii ale sfeclei:

-Este cea mai potrivită dacă suferi de anemie sau oboseală. În plus,este recomandată să fie consumată atunci când ai stat în spital şi trebuie să te recuperezi;-Reduce în mod natural tensiunea arterială;-Are proprietăţi antiinflamatorii;-Ajută la curăţarea sângelui şi a ficatului,eliminând toxinele din organism care distrug ficatul;-Reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare;-Lupta împotriva cancerului,la fel ca şi majoritatea alimentelor roşii;-Datorită conţinutului ridicat de fibre,ajută în mod natural tranzitul intestinal.

Cum să mănânci sfecla:

Dacă nu îţi place aroma ei dulce,poţi adăuga sfecla în tocana de legume sau de carne. În acest fel,nu vei simţi aroma,dar te vei bucura în continuare de beneficiile ei.

Pentru a găti sfecla,trebuie mai întâi să o speli bine,ca să îndepărtezi cu uşurinţă coaja. Lasă un pic de rădăcină pentru a se conserva mai bine substanţele nutritive,culoarea şi aroma. Fierbe-o aproximativ o oră înainte să devină prea fragedă.

Iubitorii de sfeclă se bucură de ea mâncând-o crudă,în salate sau ca garnitură. Dă sfecla prin răzătoare dacă vrei să dai culoare unei salate.

O reţetă delicioasă şi originală constă în încorporarea sfeclei în sucuri şi pireuri. În acest fel,te bucuri de substanţele nutritive pe care le are,fără a fi nevoie de a le mesteca. Încearcă s-o combini cu măr,banane,fructe roşii sau căpşuni.

Mai multe