De ce trebuie să ţii cont când cumperi carne

6 mai 2015   Psihologie

Alegerea unei bucăţi de carne este crucială dacă vrei să ai o dietă sănătoasă. Specialiştii spun că dacă alegi carne slabă şi proaspătă, există multe şanse să nu te îngraşi şi să ţii la distanţă multe afecţiuni.

Iată la ce să fii atentă când cumperi carne!

1. Toate produsele din carne ar trebui să fie suculente şi aromate.

2. Cumperă mereu carne fără defecte,adică fără pene ori zone decolorate.

3. Mai mult,bucăţile de carne nu trebuie să aibă oase rupte.

4. Când cumperi carne de pasăre întreagă şi bucăţi cu piele pe ele,ai grijă să nu aibă defecte sau părţi expuse la aer care s-ar putea usca în timpul gătirii. Mai mult,verifică să aibă multă grăsime pe sub piele.

5. De asemenea,păsările întregi ar trebui să aibă pulpe cărnoase.

6. Culoarea naturală a cărnii proaspete,cu excepţia celei de pasăre,ar trebui să fie roşu închis. Carnea care este pe cale de a-şi pierde prospeţimea nu mai prezintă această culoare,chiar şi atunci când este intens expusă la aer,din cauza distrugerii parţiale a pigmentului care colorează cranea,favorizând apariţia unei nuanţe de gri,maro sau verde.

7. Suprafaţa cărnii trebuie să fie curată,nici prea umedă,nici prea uscată. Mai mult,carnea nu ar trebui să aibă niciun strop de sânge pe ţesutul muscluar.

8. Carnea procesată poate fi evaluată în funcţie de aspectul său. Aceasta conţine diferite materii prime din care este compusă. Mai mult,în cazul în care utilizarea unor componente este exagerată,există riscul ca acea bucată de carne să fie procesată (de exemplu carnea are prea multe particule de grăsime vizibile etc.).

9. Carnea de miel,de porc şi de pasăre ar trebui să fie fragedă şi suculentă.

10. Mirosul de carne proaspătă trebuie să fie uşor acid. Prospeţimea cărnii este în general indicată de mirosul ei,asociat cu aspectul şi culoarea ei.

Mai multe