Dependenţa de computer îngraşă şi distruge sănătatea

9 ianuarie 2017   Psihologie

De când a intrat în viaţa noastră şi atât pe plan profesional, cât şi în viaţa casnică ne-a devenit aproape indispensabil, o mulţime de persoane au dezvoltat o veritabilă dependenţă de utilizarea computerului. Vestea proastă este că acest obicei, ca orice exces, devine dăunător pentru organism.

Persoanele care petrec ore în şir în faţa calculatorului devin introvertite şi sedentare,iar relaţiile sociale au de suferit. "Vederea are prima de suferit dacă sunteţi dependent de computer. Primele semne sunt durerile de cap, oboseala şi vederea înceţoşată. Mai mult, odată cu trecerea timpului, există pericolul apariţiei glaucomului. Trebuie să aveţi grijă ca distanţa dintre ochi şi monitor să fie de minimum 50 de centimetri",explică dr. Laurenţiu Luca,directorul Clinicii PULS.

Creşte riscul acumulării kilogramelor

Silueta vă poate fi serios afectată dacă staţi mai mult de opt ore în faţa calculatorului pentru că nu veţi mai face mişcare. "Persoanele cu munci statice, de birou, care stau în faţa computerului, indiferent dacă muncesc sau se joacă, au şi tendinţa de a mânca necontrolat în timp ce desfăşoară aceste activităţi",susţine medicul.

Vă vor lăsa articulaţiile

Coloana vertebrală,muşchii şi articulaţiile vor avea şi ele de suferit în urma instalării dependenţei de calculator. "Există pericolul de a dezvolta scolioză, hernie de disc etc. Pentru a le preveni, trebuie să aveţi o poziţie corectă a corpului când staţi pe scaun la computer. Spatele trebuie să fie drept şi să ţineţi picioarele pe podea",explică dr. Luca.

Mai multe