Descoperă beneficiile caiselor!

27 mai 2013   Psihologie

Nu mai este mult şi vei putea consuma în voie aceste fructe micuţe şi pufoase. Ce nu ştiai însă, este că pe lângă hidratare, vei avea parte şi de o mulţime de alte beneficii din partea acestora. Uite la ce ne referim!

Valoare nutritivă:1 caisă este o sursă bogată de beta-caroten şi fibre solubile,în special pectină. Aceasta conţine,de asemenea,fier şi potasiu.

Beneficii:

Caisele pot preveni cancerul pulmonar. Se pare că au un nivel mare de beta-caroten,cunoscut că previne diverse forme ale cancerului,în special pe cel pulmonar,şi că reduce riscul dezvoltării anumitor boli de inimă.

Beta-carotenul este transformat de organism în vitamina A,vitamină care previne nictalopia (orbirea de noapte),dar necesară şi pentru creşterea şi dezvoltarea celulelor,şi menţinerea sănătăţii pielii,părului şi unghiilor,dar şi al gingiilor,glandelor,oaselor şi dinţilor.

Citeşte şi:

Cura revigorantă de caise

Dieta care te ajută să te bronzezi

Caisele oferă şi potasiu,ce are un efect pozitiv în scăderea tensiunii arteriale. De asemenea,ajută şi la menţinerea nivelului optim de lichide,promovează metabolismul propriu şi funcţiile musculare.

Conţin şi fier,necesar pentru a produce hemoglobina,responsabilă pentru transportul de oxigen prin corp.

Oferă şi o doză mare de pectină,o fibră solubilă care te face să te simţi plin,şi deci care reduce pofta de mâncare. De asemenea,scade colesterolul şi prin asta,reduce riscul dezvoltării de boli de inimă;reglează zahărul din sânge şi poate reduce riscul de cancer colorectal.

Dezavantaje:

Caisele conţin un salicilat natural care poate declanşa reacţii alergice la persoanele sensibile la aspirină.

Ele conţin şi amigdalină (vitamina B17),un compus care eliberează cianură în stomac şi care poate provoca intoxicaţii,dacă mănânci o cantitate mare de caise,într-un timp scurt.

Mai multe