Desert pentru Crăciun

22 decembrie 2011   Psihologie

Vrei să le faci o bucurie celor mici? Prepară-le turtă dulce de casă în formă de inimioară. Vor fi foarte încântaţi. Şi invitaţii le vor gusta cu plăcere la masa de Crăciun. Nu sunt greu de preparat. Iată de ce ai nevoie.

300 g făină albă

200 g făină secară

200 g unt

250 g zahăr brun

3 ouă

1 plic praf de copt

1 praf de sare

1 lingură scorţişoară măcinată

1 linguriţă ghimbir măcinat

1 linguriţă nucşoară măcinată

1 linguriţă ienibahar măcinat

1 linguriţă cuişoare măcinate

1 plic zahăr vanilat

Pentru glazură

1 cană zahăr pudră

¼ linguriţă esenţă vanilie

2 ½  lingură zeamă lămâie

coloranţi alimentari

Cum se prepară

1. Se amestecă cele două tipuri de făină cu sarea,zahărul,praful de copt şi mirodeniile. Se adaugă untul tăiat bucăţele şi ouăle. Se frământă un aluat potrivit de tare şi se lasă la rece 30 minute.

2. Se întinde o foaie din aluat şi se decupează  cu o formă bucăţile de turtă dulce. Se aşază turta dulce în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit circa 20 de minute. Pentru glazură,se freacă zahărul pudră cu zeama de lămâie şi esenţa de vanilie. Se colorează cu coloranţi alimentari.

3. Se scoate turta dulce din cuptor,se lasă să se răcorească şi se glazurează după imaginaţie.

Mai multe reţete găseşti pe reţetelemarianei.ro

Mai multe