Dieta cu căpşuni îmbunătăţeşte respiraţia. Află ce alte beneficii aduce sănătăţii tale!

25 mai 2015   Psihologie

În compoziţia căpsunilor se găseste o mare cantitate de vitamine, mai ales din grupul B, săruri de potasiu, mangan, magneziu, cupru, substanţe pectice, quechicină si o mulţime de principii active noi, descoperite în ultimii cinci ani.

Este un veritabil medicament eficient în profilaxia si terapia tuberculozelor,problemelor renale,asteniei nervoase,aterosclerozei,anemiei,reumatismului,varicelor si afecţiunilor hepatice. Dar nu sunt acestea toate afecţiunile în care acţionează!

1. Cura de căpsuni îmbunătăţeste respiraţia

Datele mai vechi oferite de nutriţionisti subliniază faptul că un consum regulat de căpsuni reglează problemele respiratorii. Astfel,neurochimistii belgieni au descoperit că unii produsi de amidon ai unor acizi grasi din căpsună pot acţiona asupra semnalelor electrice ale ritmicităţii respiraţiei. Acesti compusi descoperiţi în primăvara acestui an si denumiţi temporar factorul A.A.r produc o anumită stimulare a terminaţiilor nervoase ale nervului X (vag) ce deservesc plămânul.

Ca urmare a acestor impulsuri (care au o anumită frecvenţă),centrii respiratori din bulb îsi intensifică controlul asupra comenzilor de contracţie ritmică a muschilor toracali. Astfel,centrii care dau comanda pentru inspiraţie către muschii intercostali sunt mai „atenţi” la adaptarea respiraţiei la condiţii de stres,efort sau variaţii de temperatură si presiune atmosferică.

Citeşte reţeta pe ANTENA SATELOR.

Mai multe