Din ce alimente ar trebui să-şi ia copiii doza necesară de zahăr
Studiile arată că în ziua de astăzi copii consumă mai puţin zahăr decât în urmă cu câţiva ani. Chiar şi în această situaţie, dulciurile reprezintă o tentaţie la care cei mici pur şi simplu nu pot rezista şi au tendinţa să exagereze.
Zahărul nu se găseşte doar în dulciuri şi sucuri,ci este prezent şi în unele alimentele procesate precum pâine,mezeluri sau iaurturi cu fructe. Nu trebuie să fii atentă doar la consumul de zahăr alb,ci şi la înlocuitorii acestuia precum zahărul brun,siropul de porumb,siropul de malţ,siropul de arţar,fructoza lichidă şi melasa.
Aceste ingrediente din alimente au rolul de a adăuga gust,dar fără să aducă şi un aport de substanţe nutritive. Sunt acele calorii goale care cresc ratele de obezitate în rândul celor mici şi le aduc complicaţii de sănătate.
Supraveghează dieta celui mic şi limitează-i porţia de prăjiturele,fursecuri,bomboane sau alte produse de patiserie. Le poţi înlocui cu deserturi bazate pe fructe proaspete.
Citeşte şi:
Copil mofturos? Aşa-l faci să mănânce!
Ce alimente îţi fac copilul deştept!
Cei mici preferă să aibă la micul dejun cereale cu lapte,însă cele mai multe dintre acestea au un conţinut crescut de zahăr. Pentru a nu-l supăra pe puiul tău,păstrează acest obicei alimentar dar într-o variantă îmbunătăţită. Fă-i o budincă cu fulgi de ovăz la care să adaugi bucăţele de fructe,nuci şi scorţişoară pentru un plus de gust.
Iaurturile sunt mai delicioase dacă au bucăţi de fructe prin ele,dar sunt şi mai calorice datorită aportului mare de zahăr. Nu este mai uşor să alegi un iaurt simplu în care să adaugi fructele preferate ale copilului tău? Este mult mai sănătos,dar la fel de gustos.
Nu uita să verifici etichetele produselor şi alege-le pe ele care au cele mai puţine zaharuri în compoziţia lor.