Droguri fără voie. Cum să ne ferim

13 decembrie 2011   Psihologie

Aveţi grijă ce beţi când ieşiţi în oraş

Deşi de ceva timp este considerat doar un mit,încă se întâmplă ca,uneori în baruri,să ne trezim cu mai multe ingrediente decât am fi dorit. Cei de la urgenţe primesc constant cazuri de otrăvire în urma acestor evenimente nefericite.Nu da vina pe barman din primaCu toate astea,nu trebuie să ne ferim să mai ieşim în oraş,ori să consumăm diverse cocktail-uri. Deşi pentru ei pare cel mai uşor,nu barmanii reprezintă cel mai mare pericol,majoritatea barurilor având politici foarte dure referitor la substanţele străine şi la reţetele băuturilor,ca sa nu mai vorbim de camerele de supreveghere din interiorul barului,monitorizate mai atent decât am crede.Cum să ne apărăm

  • Nu lăsa sticla/paharul nesupravegheate,nici chiar atunci când te duci la baie.
  • Nu bea din castroane de punch sau alte recipiente comune,care pot avea deja în ele diverse substanţe periculoase,ca să nu mai spunem că nu este igienic.
  • Dacă cineva îţi oferă o băutură de la bar,mergi cu el/ea să o comandaţi,fii foarte atentă la ingredientele amestecate şi după ce ai luat-o,ţine-o mereu cu tine.
  • Nu bea nimic ce pare a vea un gust ori un miros sărat. Recent apărutul GHB,cunoscut ca ecstasy lichid,are un gust uşor sărat.
  • Ia mereu cu tine un prieten care nu bea,eventual cel care conduce,pentru a vă asigura că nimic nu scapă de sub control.
  • Dacă simţi că eşti mai ameţită decât ai fi în mod normal în urma băuturiilor consumate,retrage-te spre casă şi dacă nu îţi revii în scurt timp,consultă un specialist,cel mai la îndemână sunt Urgenţele,familiare deja cu simptomele celor mai des întâlnite stupefiante.
Mai multe