Dulciurile, sufletul casei

20 ianuarie 2017   Psihologie

Copiilor le plac duminicile, mai ales când bucătăria se umple de mirosul apetisant al dulciurilor de casă. Ele sunt biletul de trecere al week-end-urilor perfecte şi al momentelor petrecute alături de familie.

Deserturile copilăriei sunt nemuritoare în familiile în care gătitul face parte din sufletul casei. Şi poate unul dintre cele mai îndrăgite preparate care au rămas din vremea în care jocul era principala preocupare,este reprezentat de clătite. Cu gem,dulceaţă,miere şi nucă,brânză sau,mai nou,cu savuroasa combinaţie de banane şi cremă de ciocolată,clătitele sunt printre cele mai populare deserturi de familie.

Dacă vrei,însă,să-i surprinzi pe cei mici cu ceva diferit ca gust,o umplutură care-i va fermeca este dulceaţa de trandafir. Dulceaţa în sine este un desert foarte atrăgător,având o aromă plăcută şi un parfum desăvârşit.Aceasta se face numai din trandafiri speciali cum este soiul Rose de Rescht,care este un trandafir cu un parfum puternic,din petalele sale obţinându-se şi un sirop foarte gustos sau un ceai deosebit de parfumat. Dulceaţa este deosebit de aromată şi parfumată.Trandafirul Rose de Rescht are un parfum puternic şi plăcut,iar culoarea petalelor este de un roz spre roşu-purpuriu.Sunt multe reţete de clătite pe care le poţi încerca,dar toate au la bază ouăle,făina,laptele,apa,zahărul,un pic de sare,zaharul vanilat şi coajă rasă de lămâie. Opţional,se poate adăuga şi unt topit.

Clătitele pot fi,însă,şi de post,pentru acestea fiind nevoit să renunţi la ouă şi lapte,pe care îl vei înlocui cu apa minerală sau sifon. Rezultatul va fi la fel de bun,ba chiar mai fraged.

Salamul de biscuiti şi ciocolata de casă

Dacă înainte,vedetele erau biscuiţii Voinicel sau orice biscuite care făcea concurenţa cu succes unui spărgător de nuci,acum există numeroase variante care pot fi folosite pentru a prepara un salam de biscuiţi excelent. Nici cacao nu era atunci ce se găseşte azi prin magazine,dar gustul desertului care umplea ghiozdanelele şcolarilor şi după amiezele cu familia era la fel de bun şi iubit ca acum.

era acea ciocolată de casa care se vindea tăiată în dreptunghiuri,de pe tăvile aflate în vitrinele cofetăriilor. Era deliciul pofticioşilor,iar porţiile erau întotdeauna prea mici pentru apetitul acestora.

Gogoşi,gemuri,scovergi,plăcinte,cozonaci sunt tot atâtea motive pentru care să îţi doresti să călătoreşti în timp în vremea amintirilor glazurate. Iar copiii tăi le vor îndrăgi la rândul lor pentru că nimic nu se compară cu dulciurile în care mama pune tot sufletul şi toată iubirea ei.

Credit foto:www.reteteaz.net

Mai multe