E dovedit: anticoncepţionalele scad libidoul!

1 noiembrie 2011   Psihologie

Ţi se întâmplă, uneori, să simţi că, oricât de îndrăgostită ai fi de cel de lângă tine, parcă pofta de sex a dispărut? Stresul, rutina şi oboseala sunt cele mai invocate explicaţii, dar adevărul e că o mare parte din vină o au anticoncepţionalele!

Dacă până acum erau doar presupuneri nedemonstrate,acum e o certitudine:anticoncepţionalele scad libidoul! Un studiu recent,realizat de Centrul pentru Promovarea Sănătăţii Sexule (Center for Sexual Health Promotion),din cadrul Universităţii Indiana,arată că plasturii,pilulele şi alte contraceptive hormonale sunt o piedică în calea excitării şi a orgasmului.

La studiu au participat 1.101 femei active din punct de vedere sexual. La final,s-a observat o diferenţă majoră între cele care foloseau contraceptive hormonale şi cele care aleseseră ca metodă de protecţie prezervativul sau diafragma.

Concluzia? Femeile care iau pilule contraceptive au o plăcere sexuală mult diminuată şi întâmpină dificultăţi în atingerea orgasmului. Toate aceste insatisfacţii le fac să ajungă să-şi evite partenerii,riscând ca raporturile sexuale să devină din ce în ce mai rare în cuplurile lor.

“Femeile ar trebui să fie mai bine informate,astfel încât să poată trece la alte metode contraceptive,pentru a evita astfel de probleme”,spune Nicole Smitch,coordonatoarea proiectului. Sfatul ei? Dacă ai impresia că metoda de contracepţie aleasă nu e cea mai potrivită pentru tine şi pentru cuplul tău,nu ezita să-i vorbeşti despre asta ginecologului!

Mai multe