Eşti dependentă de partener?

9 martie 2020   Psihologie

O relaţie de iubire vine la pachet cu mai mult timp petrecut cu persoana iubită şi o oarecare limitare a libertăţii. Dar, când se depăşeşte, oare, graniţa dintre o legătură sănătoasă şi una care tinde să-l sufoce pe unul dintre parteneri?

Majoritatea A

Viaţa ta gravitează în jurul lui

Tu iubeşti sentimentul de a iubi şi a fi iubită, de aceea ai nevoie de un partener ca de aer. Acest lucru nu este neapărat ceva rău, atâta timp cât nu uiţi cu totul de tine. Din păcate, faci asta cam des. Nu-ţi faci planuri separate cu prietenii tăi, dacă el nu poate fi incus. Mai mult, ai tendinţa să-l urmezi peste şi să-l asculţi ca şi cum tot ceea ce zice ar fi literă de lege pentru tine. Ai grijă să nu devii sufocantă!

Majoritatea B

Te comporţi ca şi cum n-ai fi într-un cuplu

Eşti o femeie independentă, iar asta este o atitudine atrăgătoare pentru un bărbat. Nmeni nu vrea să trăiască lipit de persoana cu care formează o pereche şi toată lumea apreciază timpul petrecut separat. Ai grijă, însă, ca acest lucru să nu devină un obicei şi să nu-i dai celui de lângă tine impresia că nu-ţi place să stai împreună cu el. Relaţia şi independenţa sunt doi termeni oarecum opuşi.

Majoritatea C

Când nu este lângă tine, tinzi să devii geloasă

Este  vorba tot despre un fel de dependenţă, dar despre una generată de neîncrederea în partener.  Experienţele ratate din trecut te fac să fii mereu în gardă şi să-l suspectezi atunci când vrea să petreacă timp singur sau cu cel mai bun prieten. Încearcă să nu laşi gelozia să-ţi umbrească mintea şi dă-i spaţiu, atunci când ţi-o cere! Şi tu ai nevoie să te deconectezi, din când în când, de la el.

Mai multe