Eşti somnolentă după-amiaza? Cum să-ţi revii rapid

7 ianuarie 2016   Psihologie

Este normal ca, în vâltoarea treburilor zilnice, să resimţi oboseala în cursul după-amiezii, fie că eşti acasă, fie la birou. Din păcate, nu toată lumea are posibilitatea să facă o mică siestă. Află deci cum să te remontezi !

Începe ziua cu o masă sănătoasă

Creierul şi muşchii tăi au nevoie de carbohidraţipentru a funcţiona la modul optim. Desigur,nu din aceia care se găsesc în produse de patiserie şi gogoşi cu gem. Optează pentru carbohidraţi complecşi,precum pâine integrală,cereale integrale,ovăz,acompaniaţi de proteine,pentru o performaţă sporită.

Zahărul ajută-pe moment

Un produs dulce îţi dă imediat un impuls de energie,urmat însă de o cădere la fel de rapidă. În schimb,zaharurile complexe din fructe şi legume îţi încarcă bateria pentru mai mult timp.

Fă un pic de mişcare

Când simţi că te cuprinde toropeala,fă un pic de mişcare. Ridică-te,fă câţiva paşi afară,execută câteva mişcări de înviorare cu geamul deschis. Vei îmbunătăţi fluxul sanguin şi vei stimula producţia de endorfine.

Caută lumina naturală

Fie că afară e senin,fie înnorat,expunerea la lumina naturalăte resetează din punct de vedere energetic.  Petrece 20 de minute în aer liber şi te vei simţi ca după o ceaşcă mare de cafea. Aerul curat oxigenează mai bine creierul şi activează circulaţia sanguină.

Bea apă suficientă

De multe ori,durerea de cap,somnolenţa sau toropeala sunt semnul unei hidratări insuficiene. Asigură-te că bei suficietne lichide!

Mai multe