Excesul de vitamina C poate fi dăunător

1 aprilie 2013   Psihologie

Primăvara aduce cu ea nu doar temperaturi ridicare, ci şi o stare de oboseală cronică cauzată de astenie. Suplimentele alimentare pe bază de vitamina C te pot ajuta să ameliorezi simptomele, însă trebuie să ai grijă la dozaj.

Poate duce la apariţia pietrelor la rinichi

O persoană adultă are nevoie de 45 de mg de vitamina C zilnic,orice cantitate în plus fiind considerată în exces. Surplusul poate cauza diferite afecţiuni de sănătate,deteriorând calitatea vieţii. Printre neplăcerile cauzate se numără indigestia,senzaţia de vomă şi crampele stomacale.

Vitamina C contribuie la absorbţia fierului în organism,iar o doză prea mare poate duce la intoxicaţie cu fier. Şi rinichii au de suferit de pe urma supradozajului,existând riscul să se formeze pietre la rinichi.

Declanşează senzaţia de slăbiciune

Pentru a menţine sănătatea pielii,vitamina C este esenţială deoarece intensifică formarea colagenului. Nerespectarea dozei recomandate face mai mult rău decât bine,pielea devenind mai sensibilă la alergii şi iritaţii. Oboseala şi senzaţia de slăbiciune musculară sunt alte două simptome ale consumului în exces de vitamina C.

Trebuie administrată cu precauţie bolnavilor de cancer

Administrea suplimentelor trebuie aprobată de un medic în cazul persoanelor bolnave de cancer,întrucât s-a observat că substanţele din medicamentele administrate acestei boli intră în reacţie cu vitamina C şi nu mai au acelaşi efect benefic.

În cazul în care te hotărăşti să iei suplimente pe bază de vitamina C şi vrei să eviţi astfel de probleme,cel mai indicat este să consulţi un doctor pentru a vedea care este doza zilnică de care ai nevoie.

Mai multe