Exerciţii de respiraţie pentru relaxare

1 octombrie 2015   Psihologie

Responsabilităţile din ce în ce mai multe, lipsa somnului şi presiunea de zi cu zi îşi spun cuvântul. Dacă nu ai timp sau bani pentru o zi de răsfăţ la SPA, te poţi calma doar în 10 minute şi gratis. Iată ce exerciţii de respiraţie pentru relaxare să faci.

Nu lăsa stresul să-şi pună amprenta asupra stării de sănătate. Controlul respiraţiei nu doar alungă stările de anxietate,dar scade rensiunea arterială şi te ajută să te calmezi. Le poţi practica atât la locul de muncă,cât şi seara înainte de culcare,pentru a a dormi mai uşor.

Exerciţii de respiraţie pentru relaxare. Respiraţii egale

Trage aer în piept pe nas,numărând în acest timp în gând până la patru. Expiră aerul tot pe nas,numărând tot până la patru. Repetă acest exerciţiu de cel puţin 20 de ori. Este recomandat să fie făcut oricând,însă rezultatele cele mai bune le are seara,înainte de culcare.

Exerciţii de respiraţie pentru relaxare. Tehnica abdominală

Pune o mână peste piept şi una peste abdomen. Trage adâng aer în piept pe nas până când simţi că ţi s-au umplut plămânii. Repetă acest exerciţiu 10 minute în fiecare zi pentru a rări bătăile inimii în momentele de stres şi pentru a scădea tensiunea arterială. Pentru a funcţiona este recomandat să repeţi acest exerciţiu zilnic,timp de 6-8 săptămâni. Cele mai bune rezultate le dă înaintea examenelor sau a unor evenimente care implică multe emoţii.

Exerciţii de respiraţie pentru relaxare. Respiraţie progresivă

Închide ochii,stai comod pe o canapea sau pe un scaun şi încearcă să relaxezi fiecare grupă de muşchi,în timp ce tragi aer în piept cât mai adânc. Ţine-ţi respiraţia 5 secunde,după care expiră aerul pe gură. Dacă simţi că ameţeşti sau te simţi inconfundabil,redu timpul la 3 secunde în loc de 5.

Mai multe