Făină albă creşte riscul de diabet! Iată ce contraindicaţii mai are

29 mai 2017   Psihologie

Făina albă poate să aibă o serie de efecte negative asupra sănătăţii. Ea este, de obicei, făcută din mai puţine substanţe nutritive şi mai multe glucide rafinate. Ştii ce efecte au acestea asupra sănătăţii?

Făina albă este extrasă din două componente principale:tărâţe şi germeni. Tărâţele conţin fibre care se găsesc în majoritatea cerealelor. Mai mult,studiile arată că acidul folic,care este adăugat în făina albă,poate avea un impact nociv asupra sănătăţii.

Nu este sursă de elemente nutritive

În timpul prelucrării făinei albe,mai întâi sunt îndepărtate tărâţele. Apoi,germenul care conţine aproximativ 76% din vitamine şi minerale este,de asemenea,eliminat. Mai mult,97% din fibrele dietetice,50% din calciu şi 70% din fosfor se pierd în procesul de rafinare.

Citeşte şi:Ce poţi trata cu germeni de grâu

Conţine bromat de potasiu

Bromatul de sodiu este un oxidant puternic cunoscut pentru faptul că deteriorează celulele. În plus,compusul este considerat unul de categorie cancerigenă 2B,fiind interzis în majoritatea ţărilor dezvoltate.

Conţine L-cisteină

Acesta este un aminoacid neesenţial,care se adaugă în produsele de patiserie,cum sunt aluaturile de pizza,prăjiturile,pastele şi chiflele de tip fast-food.

Citeşte şi:Grâul încolţit,un elixir al tinereţii

Creşte riscul de a dezvolta diabet

Făina albă conţine aloxan,o substanţă cu acţiune distructivă asupra celulelor pancreatice secretoare de insulină. În plus,ea creşte riscul de apariţie a diabetului.

Este un insecticid natural

Ştiai că,dacă o insectă intră în punga cu făina şi începe să mănânce din ea,moare? Acest lucru este posibil,deoarece făina albă este un insecticid natural.

Credit foto:www.boldsky.com

Mai multe