Faţa îţi dezvăluie cât de stresată eşti!

5 decembrie 2016   Psihologie

Ştii cât de multe efecte poate avea stresul asupra stării de sănătate şi a modului în care arăţi? Pentru a păstra la distanţă daunele pe care le poate produce, nivelul de stres cu care te confrunţi trebuie să fie din ce în ce mai mic.

Stresul este produs de tensiunea emoţională şi fizică care poate apărea în situaţii de nervozitate,furie şi fustrare. În alte cazuri,stresul este considerat normal şi pozitiv deoarece poate ajuta ocazional la evitarea situaţiilor neplăcute şi periculoase.O persoană stresată se poate confrunta cu o serie de emoţii negative,care dăunează organismului,şi uneori lasă urme. Iar schimbările hormonale care au loc în corp sunt vizibile în special pe piele.

Iată care sunt efectele pe care le are stresul asupra ta: Pungi sub ochi

Stresul,insomnia şi

care au loc la nivelul feţei sunt într-o strânsă legătură.

Îngrijorarea,problemele cu cei dragi,şi toate celelalte reduc calitatea vieţii şi duc la apariţia pungilor sub ochi. Acest lucru dă impresia de ochi obosiţi,dar prezintă şi o problemă a retenţiei de apă.

Piele uscată

Tensiunea cauzată de stres poate întrerupe procesul de hidratare a pielii. Şi,atunci când nu este menţinut sub control,apare deshidratarea. Aşadar,trebuie să bei mai multă apă pentru a păstra organismul hidratat.

Apariţia prematură a ridurilor

Dacă te confrunţi cu perioade stresante,producţia de cortizol va fi stimulată tot mai mult,ceea ce înseamnă că vor apărea ridurile în zone precum faţă,gât sau mâini. Acest lucru se întâmplă pentru că cantitatea de colagen şi elasticitate va fi din ce în ce mai mică.

Poate apărea acneea

A fost demonstrat că stresul poate duce la apariţia mai multor problemeale pielii precum acnee,psoriazis,eczema,şi altele. De asemenea,această condiţie poate afecta flora intestinală,care joacă un rol important în menţinerea sănătăţii pielii.

 Căderea părului excesiv  

Câteodată,căderea excesivă a părului poate fi rezultatul expunerii constante la situaţii stresante. În acele momente este întrerupt procesul de creştere a foliculilor de păr,şi firele de păr se rup foarte repede.

Albirea părului

Stresul poate duce la apariţia prematură a părului alb. Dar dacă eşti predispusă genetic la păr alb,atunci stresul stimulează producţia de melanină,care va duce la apariţia firelor albe.

Pentru a menţine părul puternic şi tânăr,este nevoie de mai multă biotină,proteine şi vitamina E,care vor reduce efectele negative.

Piele neprotejată

Atunci când este prezent stresul,pielea este susceptibilă la iritaţie şi infecţii care pot afecta întregul organism. Este crescut riscul de apariţie a infecţiilor fungice,petelor şi coşurilor pe piele.

Stresul poate avea efecte mai puternice asupra organismul decât ai fi crezut.

Sursă+credit foto:www.steptohealth.com

Mai multe