Fii atentă la fructele pe care le consumi!

21 octombrie 2013   Psihologie

Este bine să introduci în alimentaţia ta cât mai multe fructe şi legume, deoarece acestea reduc riscul de apariţie al diabetului, al hipertensiunii şi al bolilor de inimă. Însă care sunt cele mai bune fructe?

Pentru a beneficia de toate proprietăţile lor nutritive,nu este important doar să mănânci fructe proaspete,ci şi cât mai variate.

Fucte recomandate pentru anumite afecţiuni

Atunci când vine vorba de a reduce riscul diabetului de tip 2,unele fructe sunt mai bune decât altele. În categoria fructelor care pot fi consumate cu încredere intră afinele,merele şi grepfrutul,în timp ce în categoria celor mai puţin recomandate se regăsesc căpşunile,bananele şi pepenele galben. Aceste fructe din urmă au un conţinut mai ridicat de zahăr,fapt pe care este bine să le eviţi dacă ai glicemia crescută.

De asemenea,nici sucurile proaspete de fructe nu sunt foarte recomandate,întrucât se pierde prin stoarcere o mare parte din cantitatea de fibre.

Citeşte şi:

Zahărul-cât de mult e prea mult?

Efectele magice ale condimentelor verzi

Şi cei care au un risc mare de a suferi de boli de inimă,trebuie să consume un anumit sortiment de fructe. În cazul lor citricele reduc tensiunea arterială,aşa că dacă ştii că ai antecedente de boli cardiovasculare în familie,nu ezita să le adaugi în dieta ta.

Aşadar este indicat să consumi fructe cât mai variate şi cât mai colorate. Fiecare fruct are anumite proprietăţi nutritive,care te pot ajuta să-ţi păstrezi sănătatea pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

Mai multe