Friptură de peşte

17 iunie 2011   Psihologie

Deoarece specialiştii ne sfătuiesc să consumăm peşte de trei ori pe săptămână astăzi vă recomandăm o friptură de peşte. Este un preparat bogat în minerale şi acizi necesari organismului. Se găteşte uşor şi poate fi servită cu diverse garnituri.

Pregătire:30 minuteCoacere:30 minuteDificultate:micăKcal:200Ingrediente pentru 2 porţii2 peşti de circa 400 g fiecare (crap,somn,şalău)3 linguri ulei de măsline3 căţei de usturoi1 linguriţă cimbru uscatoreganopiper măcinatsarePentru garnitură4-5 cartofiPentru sospătrunjel verde2 linguri zeamă de lămâie1 lingură ulei de măslinesarepiperCum se prepară1. Se curăţă peştii de solzi şi intestine,se spală şi se zvântă bine cu prosoape absorbante. Se amestecă uleiul cu cimbru,oregano,usturoiul zdrobit,sare şi piper măcinat.2.Se crestează peştii deasupra cu un cuţit bine ascuţit,se ung cu mixtura de ulei şi condimente,apoi se aşază într-o tavă şi se pun la cuptor pentru circa 30 de minute.3.Cartofii curăţaţi de coajă se taie felii groase şi se fierb în apă cu puţină sare. Separat,se amestecă uleiul cu zeamă de lămâie,sare,piper,după gust,şi pătrunjel verde tocat fin.4.Se servesc peştii garnisiţi cu roşii cherry şi cartofi natur,scurşi de apa în care au fiert şi asezonaţi cu sosul de pătrunjel.Cumpără Click!pentru femei,ai CADOU8 pagini cu reţete. Colecţionează-le şi fă-ţi cartea ta de bucate!  A aparut nr 24 care te îmbie cu câteva idei irezistibile

Mai multe