Fructe pe care să le consumi cu tot cu coajă. Află de ce e bine să faci acest lucru!

30 iunie 2015   Psihologie

Te-ai obişnuit să consumi fructele de abia după ce le-ai curăţat de coajă? Când vine vorba de anumite fructe, acest obicei este total greşit. Iată de ce!

Coaja de portocalăîmbunătăţeşte sănătatea cavităţii bucale,combate problemele respiratorii,previne constipaţia şi arsurile gastrice.

Specialiştii susţin că persoanele care consumă coajă de portocală au un risc mai mic de a suferi de cancer şi de boli de inimă.Coaja unui mărabundă în flavonoide,un tip de antioxidanţi care distrug celulele canceroase şi stimulează sistemul imunitar.

Un alt efect benefic se datorează acidului ursolic,care reduce riscul apariţiei obezităţii şi a complicaţiilor care se asociează acestei probleme de sănătate.

are şi ea multe beneficii asupra corpului. Pe lângă faptul că este un bun adjuvant conta gingivitei,coaja de lămâie îmbunătăţeşte sănătatea sistemului osos,elimină toxinele din corp şi scade nivelul stresului.

Aceasta luptă şi împotriva celulelor canceroase,graţie a doi compuşi cunoscuţi sub numele de limonină şi salvestrol Q40.

Mai multe