Fructe şi legume mai hidratante decât apa

14 iulie 2015   Psihologie

Conţin apă în cantităţi mari şi îţi oferă nu doar lichidul preţios care te răcoreşte vara, dar şi bogăţie de vitamine, minerale şi aminoacizi. Iar asta te energizează în timpul zilelor caniculare şi te apără de boli!

Fructele de pădure

Merişoarele,zmeura,căpşunile sunt extre de răcoroase,fiind sursă excelentă de apă combinată cu vitamine şi minerale – 87 procente din greutatea fructului. Pot fi consumate ca atare,sunt formă de suc proaspăt sau în salate de fructe combinate- fără zahăr sau cu adaos de miere de salcâm (mierea de salcâm are indice glicemic mai mic).

Salata verde,castraveţii şi roşiile

Castraveţii şi salata sunt legumele care se situează pe primul loc la conţinutul de apă (peste 95 %). Urmează,aproape la egalitate,ridichile,dovleceii,ţelina. Cu şanse mari pentru clasamentul fruntaş sunt roşiile şi varza,care conţine mai bine de 90 % apă.

Penenii şi citricele

Pepenele roşu şi galben,piersicile,precum şi citricele – grepfrut,portocale – sunt şi ele pe primul loc pe lista fructelor care te hidratează,oferindu-ţi şi antioxidanţi,importanţi în prevenţia diferitelor boli. Conţin apă într-un procent de până la 92 %. Consumă-le crude sau sub formă de smoothie-uri gustoase,mixând bucăţi de fruct cu apă,gheaţă şi miere (sau sirop de agave).

Cireşele şi strugurii

Nici cireşele sau vişinele nu sunt de lepădat în ceea ce priveşte capacitatea lor de hidratare. Oferă apă în proporţie mare – peste 80 %-şi sunt delicioase!

Vinetele,spanacul şi ardeii graşi

Conţin apa în procent de peste 92 %. La fel şi conopida,varza roşie,broccoli. Morcovii nu trebuie nici ei lăsaţi la o parte – conţin apă în procent mare,peste 85 %-,şi nici mazărea verde şi cartofii albi (circa 80 % apă).

Mai multe