Fructele verii: ce efecte au asupra corpului

5 iulie 2015   Psihologie

Pline de vitamine şi fibre, fructele proaspete sunt gustarea ideală între mese, dar şi opţiunea cea mai săracă în calorii pentru desert.

Fructe /100g                           Calorii

Căpşuni                                   32

Caise                                       48

Cireşe                                      63

Mure                                        43

Nectarine                                 47

Pepene galben                         34

Pepene verde                           30

Piersici                                     39

Vişine                                      50

Zmeură                                    52

Cireşele reduc colesterolul „rău“

Sunt printre cele mai apreciate şi aşteptate fructeale verii,însă pe lângă faptul că sunt foarte gustoase,au şi numeroase beneficii pentru sănătate. Pigmentul antocianin,cel care oferă culoarea roşie a cireşelor,are rolul de a reduce inflamaţiile,cum sunt cele articulare,scade colesterolul „rău“ din sânge şi protejează inima. În plus,studiile au arătat că cei care urmează o cură de cireşe de 2-3 săptămâni sunt mai protejaţi împotriva afecţiunilor asociate cu înaintarea în vârstă,precum demenţa sau maladia Alzheimer.

Vişinele stimulează imunitatea

Abundă în vitamine şi minerale,cum ar fi grupul de vitamine B,vitaminele C şi E,precum şi calciu,fosfor şi zinc. Vişinile sunt recomandate celor care suferă de anemie şi lipsa poftei de mâncare. Fructele conţin potasiu,care te va energiza,întăresc sistemul imunitar şi îmbunătăţesc circulaţia sângelui.

Murele,de ajutor în timpul sarcinii  

Supărătoarelor dureri de cap le poţi veni de hac cu o mână de mure proaspete. Ele conţin salicilin,substanţa activă din aspirină. Sunt recomandate şi viitoarelor mămici,întrucât reprezintă o sursă naturală de acid folic,substanţă care ajută la buna dezvoltare a bebeluşului. Nu trebuie neglijat nici conţinutul de antocianine,care împiedică formarea celulelor canceroase.

Mai multe