Frunzele de ridichi, numeroase beneficii pentru organism

20 martie 2018   Psihologie

Primăvara e cel mai potrivit anotimp pentru a renunţa la mâncărurile grase şi pentru a include în alimentaţie mai multe legume.

Ridichile sunt legumele pe care le găsim pretutindeni în această perioadă. Iar dacă cel mai frecvent consumăm doar rădăcina lor, iată câteva motive care te vor convinge să incluzi şi frunzele în dietă:

Valori nutritive

Frunzele de ridichi sunt o excelentă sursă de vitamina C, pe care o regăsim într-o cantitate de şase ori mai mare decât în ridiche. De asemenea, acestea conţin vitamina B6, magneziu, fosfor, fier, calciu şi vitamina A. Frunzele ridichilor conţin şi acid folic, proteine şi fibre.

Previn îmbătrânirea pielii

Datorită antioxidanţilor pe care îi conţin, frunzele de ridichi menţin pielea tânără şi reduc cicatricile, precum şi petele roşiatice.

Ajută digestia

Conţinutul ridicat de fibre ajută la îmbunătăţirea digestiei. Acestea stimulează peristaltismul şi elimină simptomele constipaţiei.

Scad colesterolul

Numeroase fructe şi legume ajută la scăderea colesterolului, iar frunzele de ridichi sunt unele dintre ele. Prin scăderea colesterolului, reduci riscul de arteroscleroză şi infarct.

Îmbunătăţesc funcţiile ficatului

Frunzele de ridichi ajută la detoxificarea organismului, eliminând toxinele din corp.

Contribuie la pierderea kilogramelor în plus

Îţi doreşti să ai greutatea ideală? Atunci e recomandat să incluzi în alimentaţie aceste frunze, care conţin foarte puţine calorii, dar multe fibre. Prepară-ţi o salată din frunze de ridichi sau include aceste frunze în sandvişul de la prânz.

Mai multe