Fulgii de ovăz, micul dejun sănătos
Masa de dimineaţă reprezintă masa cea mai importantă pentru că îţi dă energia necesară pentru întreaga zi. De aceea, pregăteşe-ţi un mic dejun delicios, dar şi sănătos care să-ţi ofere energie.
Îţi plac fulgii de ovăz,sau,dimpotrivă,nu sunt în topul preferinţelor tale? Există soluţii pentru oricare dintre opţiuni. Încearcă o reţetă uşor de preparat pentru care ai nevoie de fulgi de ovăz, seminţe de in şi miere.
Toarnă un pahar de apă clocotită peste jumătate de pahar de fulgi de ovăz şi lasă-i să se umfle timp de 10 minute. Adaugă în compoziţie seminţele de in măcinate şi o linguriţă de miere.
Apa o poţi înlocui şi cu lapte sau iaurt.
Fulgii de ovăz sunt o sursă bogată de seleniu,zinc,fier,cupru,vitamina E,mangan,magneziu,fibre şi proteine care contribuie la scăderea colesterolului „rău” din sânge,previn bolile cardiovasculare şi îmbunătăţesc digestia.
Seminţele de in,cu un conţinut ridicat de acid alfalinoleic,o substanţă din gama acizilor graşi Omega-3,previn constipaţia,atenuează durerile menstruale,înlătură stările de oboseală şi te ajută să slăbeşti.
Citeşte şi: