Fumatul creşte riscul de cancer la sân

19 iulie 2012   Psihologie

Studii recente arată că nicotina duce la dezvoltarea cancerului mamar, prin intermediul informaţiilor pe care substanţa le trimite la celulele receptoare.

Oamenii de ştiinţă din Taiwan au descoperit că între nicotină şi cancerul de sân există o legătură strânsă.

În cadrul cercetării au fost analizate 276 de persoane care aveau o tumoare la sân pentru a constata dacă s-a intensificat producţia subunităţilor receptorului acetilcolina nicotica (nAchR) în celulele specifice cancerului de san,comparativ cu celulele normale din organism.

Astfel,cercetătorii au descoperit o creştere semnificativă,constantă,a numărului de celule alfa 9,subunităţi ale acetilcolinei nicotice (A9-nAChR). Activitatea acestora a crescut în intensitate mai ales în cazul cancerului mamar,aflat intr-un stadiu avansat.

Apoi,s-au efectuat teste de laborator care au demonstrat că prin reducerea nivelului de A9-nAChR se inhibă dezvoltarea tumorii.

"Rezultatele conchid că semnalele obţinute de la aceşti receptori influenţează în mod decisiv funcţiile biologice legate de dezvoltarea cancerului la san",      a declarat Yuan-Ho de la Taipei Medical University.  

Mai multe