Ghid naturist pentru sănătatea bucală

23 decembrie 2011   Psihologie

O alimentaţie sănătoasă, o întreţinere corectă zilnică, vizitele periodice la dentist şi somnul relaxat sunt câteva dintre măsurile care ajută la evitarea afecţiunilor bucale.

De asemenea,în cazul durerile comune se poate opta pentru câteva remedii naturale,care au efecte vizibile în scurt timp.Pentru gingii sănătoasePe lângă tradiţionalele clătiri cu apă călduţă şi bicarbonat de sodiu pentru reducerea inflamaţiilor sau compresele reci pentru calmarea durerilor,există câteva soluţii naturale care combat afecţiunile gingiilor. Echinaceea.Rădăcina acestei plante este foarte bună în tratarea infecţiilor. Indienii cheyenne pregăteau infuzii de rădăcini şi pulberi de frunze pentru a ameliora iritaţia gâtului şi gingiilor.Salvie,muşeţel şi fenicul.Pentru întărirea gingiilor,se amestecă câteva picături de ulei esenţial de salvie,muşeţel şi fenicul şi se aplică uşor cu degetul,făcând masaje circulare cu buricele degetelor.Pentru combaterea durerilor de măseleIenupăr,mentă,piper negru.Amestecă câteva picături de ulei de piper negru,cuişoare,ienupăr şi mentă,iar apoi aplică pe zona dureroasă.Cuişoare sau roiniţă.Infuzia se pregăteşte dintr-o linguriţă de plantă uscată la o ceaşcă de apă.Pentru o respiraţie proaspătăPlantele oferă soluţii eficiente mai ales pentru tratamentul halitozei(miros neplăcut al gurii),în funcţie de cauzele acesteia.Menta.Această plantă este foarte eficientă mai ales în cazul halitozei provocate de indigestie. Taie frunzele în bucăţi fine şi mestecă-le ori de câte ori este nevoie.Păpădie.Se bea o infuzie preparată dintr-o linguriţă din plantă uscată la o ceaşcă de apă,după fiecare masă. Ceaiul este benefic chiar şi în cazul în care halitoza apare din cauza unei proaste digestii.Rozmarin.Infuzia se prepară dintr-o lingură de flori uscate la o cană cu apă.Fenicul.Ceaiul de fenicul este benefic în cazul în care mirosul neplăcut al gurii este provocat de sinuzită.Usturoi.Pentru problemele intestinale care se simt în gură,se mănâncă 3 zile succesiv câte un căţel de usturoi crud,pe nemâncate.  

Mai multe