Grapefruitul, fructul din Paradis

25 ianuarie 2017   Psihologie

Atât iarna, cât şi vara, un pahar cu suc de grapefruit îndulcit cu miere consumat la micul dejun, ne poate oferi un plus de energie care să ne ajute pe parcursul întregii zile.

Grapefruit-ul (Cirus X paradisi) este un hibrid originar din Barbados. Acesta s-a format accidental,prin încrucişarea dintre portocala dulce şi pomelo,ambele fiind specii introduse în insulă prin sc. XVII.

Planta este asemănătoare cu portocalul,ajunge la înălţime de 5-6 m,uneori chiar depăşeşte 10 m,are frunze verzi,lucioase,cu lungime de 15 cm şi flori albe.

Există numeroase varietăţi de grapefruit alb,roz şi roşu. Iată câteva dintre acestea:Duncan,Marsh,White gold (grapefruit alb),Red blush,Pink marsh,Star ruby (grapefruit roz),Rio red (grapefruit roşu).

În SUA sunt preferate varietăţile care au pulpa fructului cât mai roşie,unele dintre acestea fiind obţinute artificial,prin iradiere. Grapefruitul roşu conţine licopină,substanţă cu o puternică acţiune  antioxidantă.

Sezonul de recoltare durează din octombrie până în mai. În prezent,cei mai mari producători sunt SUA care este şi cel mai mare consumator,şi China.

Grapefruitul şi beneficiile sale pentru sănătate

Grapefruitul conţine fibre,vitamina C,vitamina A,Vitamina B9, potasiu,magneziu şi 91% apă. Acestea au rol în susţinerea sistemului imunitar,a funcţionării ochilor,au rol antioxidant,ajută la sinteza colagenului,la digestie,hidratează corpul,etc.

Mai multe