Grăsimile trans, „otrava“ din farfurie

5 martie 2015   Psihologie

Multe dintre alimentele pe care le consumăm conţin grăsimi care nu fac rău. Există însă şi grăsimi care te pot îmbolnăvi, cunoscute sub denumirea de grăsimi trans. Pentru că sunt asociate cu diverse boli, este bine să le eviţi.

Sunt grăsimi artificiale

Industria alimentară produce din plin alimente care conţin grăsimi trans,prezente în multe mâncăruri pe care le consumăm aproape zilnic.

„Grăsimile trans rezultă în urma hidrogenării acizilor graşi mono-şi poli-nesaturaţi pe cale chimică,în prezenţa hidrogenului,a unor condiţii de temperatură şi presiune şi a unui catalizator. Acestea sunt grăsimi artificiale“,explică dr. Cristina Spiroiu,medic primar endocrinologie,diabet zaharat,la Spitalul Militar Central „Carol Davila“,din Bucureşti.

În hrana noastră naturală se găsesc cantităţi mici şi nedăunătoare de grăsimi trans. Acestea se produc în intestinul unor animale şi se pot găsi în carnea de vacă şi cea de oaie,derivatele de lapte-unt,smântână,lactate integrale şi brânzeturi.

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro.

Mai multe