Guguluf aromat cu stafide

24 noiembrie 2011   Psihologie

Ai poftă de ceva dulce? Ce-ai zice de un guguluf cu stafide şi dovleac? Îl poţi prepara şi tu! Cei dragi se vor îndrăgosti pe loc de această prăjitură. Dovleacul şi vanilia îi dau o aromă fină, iar ouăle proaspete îl fac să fie foarte pufos.

Pregătire:40 minute

Fierbere:30 minute

Coacere:50 minute

Dificultate:medie

Ce ai nevoie

500 gdovleac

220 g unt

200 g zahăr

1 praf de sare

2 pliculeţe zahăr vanilat

5 ouă

400 g făină

1 pliculeţ praf de copt

60 g stafide

1. Dovleacul se curăţă de coajă şi de seminţe şi se taie bucăţi mici. Se pun într-o oală,se adaugă o cantitate mică de apă,se acoperă cu capac şi se pune la fiert. Când dovleacul este aproape moale,se ia capacul şi se lasă să fiarbă până scade lichidul. Se face un piure şi se lasă să se răcească.

2. Untul se bate spumă cu zahărul şi cu un praf de sare. Se adaugă zahărul vanilat şi ouăle treptat,mixând continuu. Se încorporează treptat făina cernută cu praful de copt şi piureul de dovleac. La final se pun stafidele.

3. Se unge şi se tapetează cu făină o formă de guguluf,se toarnă compoziţia şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute. Se scoate din formă,se presară cu zahăr pudră şi se taie felii. Se poate servi cu smântână.

Mai multe