Gustări delicioase, pline de vitamine!
Dacă vrei să stai departe de răcelile de sezon, adoptă o dietă echilibrată bogată în salate. Verdeţurile, rădăcinoasele şi fructele conţin din plin vitamine şi minerale!
Toamna,mai mult ca-n orice anotimp,corpul nostru are nevoie de mai multă energie. Foarte bine,căci gustările pe care urmează să ţi le propunem sunt pline de nutrimenţi,sunt bogate în apă,săţioase şi asigură necesarul zilnic de substanţe hrănitoare.Fructele îţi asigură vitaminele
Fie că eşti sau nu la dieta,începe-ţi dimineaţa cu o salată de fructe în care pui pere,mere, prune,gutui,struguri roşii (au mai mulţi antioxidanţi decât cei albi) şi un pic de zeamă de lămâie (ajută la absorbţia vitaminelor în corp).
Câte un castronel,de două ori pe zi,înainte de ora 18.00 te ajută să eviţi balonarea.
Iaurtul îţi dă energie
O gustare bogată în calciu,iaurtul are un procentaj scăzut de grăsimi şi este ideal în curele de slăbire. Îl poţi mânca dimineaţa sau seara,ca atare sau cu bucăţele de fructe (evită-l pe cel din comerţ,are numai coloranţi şi este plin de zahăr).
Oricum ar fi,îţi dă energie şi poftă de viaţă. În plus,un iaurt pe zi te ajută la digestie şi îţi fortifică imunitatea (iaurtul preparat în casă are mai mult calciu şi fermenţi lactici decât cel din comerţ).
Roşiile şi castraveţii te mineralizează
Castravetele,slab în calorii,dar bogat în apă şi în minerale (calciu,magneziu,potasiu,sodiu şi multe altele),are un efect hidratant de două ori mai puternic decât aceeaşi cantitate de apă consumată.
La rândul lor,roşiile sunt bogate în vitamina C,te ajută să slăbeşti prin conţinutul ridicat de fibre,îţi dau senzaţia de saţietate şi favorizează arderile grăsimilor. În aceeaşi combinaţie,pentru mai multă savoare,poţi adăuga câteva frunze de salată verde şi ciuperci,zeamă de lămâie şi ulei de măsline extravirgin.
Shake de roşii
Ingrediente:200 ml suc de roşii;2 linguri ulei extravirgin de măsline;busuioc;sare; piper.
Preparare:Mixează sucul de roşii cu uleiul de măsline,sarea,piperul şi busuiocul tăiat mărunt. Amestecul se pune într-un pahar şi ornează cu frunze proaspete de busuioc.