Gustări sănătoase pentru petrecere

7 septembrie 2011   Psihologie

Te pregăteşti de o petrecere în familie şi nu ai idee cu ce gustări să-ţi încânţi invitaţii? Iată câteva sugestii, sănătoase şi pline de savoare.

Bruschetele cu roşii,pe placul tuturor

Nimic nu se compară cu savoarea bruschetelor cu roşii. Se fac uşor,cu un minumum de ingrediente şi efort. Ai nevoie de baghete din pâine integrală,roşii,ulei de măsline,usturoi,oregano sau busuioc. Tai bagheta rondele şi o pui la cuptor să se rumenească. Le ungi cu usturoi pisat şi ulei de măsline şi aşezi pe acestea câte o feliuţă de roşie. La sfârşit,presari câte puţin oregano sau busuioc şi antreul este gata!

Salată de fructe,un dulce plin de vitamine

Pentru această gustare vei avea nevoie de multe fructe proaspete. Cele de pădure o vor face şi mai îmbietoare! Sunt parfumate şi foarte aromate. Dacă ai noroc la început de septembrie le mai găseşti în piaţă dacă nu poţi da o fugă la supermarket. În cazul în care nu le găseşti deloc,înlocuieşte-le cu dulceaţă. Şi încă ceva! După ce ai tăiat feliuţe toate fructele pune şi câteva linguriţe de coniac în acest amestec. După ce ai aşezat salata în cupe sau castroane,orneaz-o cu puţină frişcă.

Îngheţata cu mentă şi portocale,un deliciu rafinat

Dacă vrei să-ţi surpinzi invitaţii cu preparatele tale speciale de petrecere,ei bine ai la îndemână o reţetă cât se poate de reuşită de îngheţata cu mentă şi coajă de lămâie. Ai nevoie de 300 ml iaurt degresat,2 ouă,250 ml suc proaspăt de portocale şi un pumn frunze de mentă. Iată cum o prepari! Frunzele de mentă se fierb cu ­puţină apă până se înmoaie,după care se trec prin sită. Se mixează iaurtul cu sucul de portocale,coaja de lămâie,cu gălbenuşurile şi cu „piureul” de mentă. Separat,se bat albuşurile spumă tare şi se încorporează uşor în amestecul de iaurt. Se toarnă amestecul într-un vas de plastic şi se introduce în congelator pentru maximum 5-6 ore. Se mai amestecă din când în când în ea pentru a nu se forma ace de gheaţă.

Castronele pline cu migdale,fistic şi alune de pădure

Pe lângă toate celelalte bunătăţi,aşează pe masă şi câteva castronele cu migdale,fistic,caju,nuci braziliene şi alune de pădure. Dacă vrei să le faci să fie mai gustoase pune-le pe toate într-o tavă şi lasă-le pentru câteva minute la cuptor (adaugă şi un pic de boia dacă îţi place această aromă). Astfel,vor deveni şi mai crocante şi mai plăcute la gust. Aceastea sunt o gustare sănătoasă deoarece sunt bogate în grăsimi esenţiale,vitamine (B,E) şi minerale (calciu,magneziu,zinc). 

Mai multe