Gustul alimentelor vindecă bolile

28 noiembrie 2016   Psihologie

Medicina tradiţională chineză susţine că bolile apar doar atunci când nu există armonie între trup şi suflet. Mai mult, bolile se pot vindeca printr-o alimentaţie echilibrată energetic.

Când alcătuim meniul zilnic trebuie să ţinem cont de o regulă esenţială care ne ajută să ne menţinem sănătoşi:să mâncăm toate cele cinci gusturi. „Trebuie să mâncăm,obligatoriu,mâncăruri amare,acre,dulci,iuţi şi sărate”,explică Adrian Florea,specialist în medicină tradiţională chineză.

Amar

Cimbrul,salvia şi oregano sunt condimente amare cu efect diuretic ce ajută la eliminarea apei din organism. Salata verde şi păpădia au o acţiune calmantă. „Din categoria alimentelor amare trebuie să evitaţi să beţi multă cafea şi ceai negru pentru că generează insomnii şi agitaţie”,explică Adrian Florea.

Acru

Alimentele acre ne oferă o senzaţie de răcoare. În plus,dacă mâncaţi iaurt,varză murată,brânză de vaci,murături sau ceai de fructe,vă veţi calma.

Mai multe