Gusturi care au puterea de a lecui

24 aprilie 2013   Psihologie

Nutriţia, în China, este total diferită de cea a occidentalilor. Principiile asiatice se bazează pe proprietăţile terapeutice ale alimentelor, potrivit medicinei tradiţionale chineze. Nu doar că anumite gusturi pot trata boli, dar au şi puterea de a preveni apariţia lor.

Chinezii gătesc după principiul celor cinci gusturi şi se pare că acest lucru îi ajută. „Alimentele au gust distinct-acru,amar,dulce,picant şi sărat-şi fiecare dintre acestea are un efect special asupra organismului”,susţine Adrian Florea,specialist în medicină tradiţională chineză (www.qitaky.ro).Dulce-previne intoxicaţiileEfectul toxic al unor alimente poate fi contracarat de gustul dulce al altor alimente. „De exemplu,băuturile răcoritoare sintetice sunt toxice,dar gustul dulce al stafidelor,migdalelor,cartofilor,morcovilor,dovleacului şi nucilor poate anihila această proprietate”,susţine Adrian Florea.

AICI găseşti proprietăţile celorlate gusturi!

Mai multe