Gutuile te ajută să slăbeşti mai uşor
De acum, gutuile se găsesc în toate pieţele şi, chiar dacă nu-ţi par prea gustoase, coapte, rase în salate de fructe sau puse în mâncăruri au un gust foarte bun şi sunt ideale în dieta de slăbit.
Sigur vei reuşi să slăbeşti într-un timp mai scurt dacă mănânci 2-3 gutui pe zi. Le poţi mânca în stare crudă, fierte, coapte sau sub formă de suc, în compoturi, tocăniţe. Uite cum poţi prepara o tocăniţă muntenescă cu gutui:
Ingrediente
½ kg ceapă
25 ml bulion
200 g roşii
400 g prune uscate
½ kg gutui
300 g măsline
ulei
25 g zahăr
sare
1 lămâie
1 legătură pătrunjel
Preparare
Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o căleşti în ulei încins. Stingi cu bulion, apoi adaugi roşiile descojite şi tăiate bucăţi. Laşi totul la fiert 10 minute, la foc mic.
Speli prunele în apă caldă şi le adaugi în sos. Cureţi gutuile de coajă şi seminţe, le tai bucăţi şi le căleşti în ulei, separat.
Opăreşti măslinele, le speli în apă rece şi le adaugi în sosul de roşii, peste prune. Procedezi la el cu gutuile şi le fierbi laolaltă încă 5-10 minute. Înainte de a stinge focul, adaugi zahărul, sarea, lămâia feliată şi pătrunjelul tocat.
Află meniul pentru o zi care include gutui pe clicksanatate.ro.