Harira, supă tradiţională marocană
Dacă vrei să găteşti ceva nou, încearcă o supă cu totul şi cu totul specială. Este vorba despre Harira, o supă tradiţională marocană cu năut, carne de berbec sau de miel, şofran, coriandru şi multe alte ingrediente aromate. Iată cum o prepari!
Pregătire:30 minute
Prăjire:10 minute
Fierbere:1 h
Dificultate:mică
Ce ai nevoie
300 g carne de berbec sau miel
2 linguri ulei de măsline
100 g năut fiert sau fasole roşie
50 g linte galbenă (înmuiată 2 ore înainte)
1 ceapă
2 căţei de usturoi
1 tulpină de ţelină
2 gălbenuşuri
50 g fidea
300 ml pulpă de roşii (conservă)
3 linguri pastă de tomate
1 ½ linguriţă amestec de condimente (chimion,piper alb,seminţe de coriandru,seminţe de fenicul,ghimbir măcinat)
1 praf de şofran
½ linguriţă scorţişoară măcinată
2 linguri zeamă de lămâie
frunze de coriandru verde
sare
Cum se prepară
Mai multe reţete găseşti pe blogul meu,reţetelemarianei.ro