Harira, supă tradiţională marocană

28 noiembrie 2011   Psihologie

Dacă vrei să găteşti ceva nou, încearcă o supă cu totul şi cu totul specială. Este vorba despre Harira, o supă tradiţională marocană cu năut, carne de berbec sau de miel, şofran, coriandru şi multe alte ingrediente aromate. Iată cum o prepari!

Pregătire:30 minute

Prăjire:10 minute

Fierbere:1 h

Dificultate:mică

Ce ai nevoie

300 g carne de berbec sau miel

2 linguri ulei de măsline

100 g năut fiert sau fasole roşie

50 g linte galbenă (înmuiată 2 ore înainte)

1 ceapă

2 căţei de usturoi

1 tulpină de ţelină

2 gălbenuşuri

50 g fidea

300 ml pulpă de roşii (conservă)

3 linguri pastă de tomate

1 ½  linguriţă amestec de condimente (chimion,piper alb,seminţe de coriandru,seminţe de fenicul,ghimbir măcinat)

1 praf de şofran

½ linguriţă scorţişoară măcinată

2 linguri zeamă de lămâie

frunze de coriandru verde

sare

Cum se prepară

Mai multe reţete găseşti pe blogul meu,reţetelemarianei.ro

Mai multe