Hormonii care favorizează îngrăşarea la femei

2 mai 2017   Psihologie

Ai făcut tot posibilul să slăbeşti dar totul a fost în zadar? De ce nu verifici starea hormonilor? Femeile sunt mai vulnerabile la modificările hormonale, pofte şi încetinirea metabolismului pe tot parcursul vieţii. Pe lângă acestea, se mai adaugă sindromul premenstrual, sarcina, menopauza şi stresul de zi cu zi!

Mai multe studii au arătat că apetitul,scăderea şi creşterea în greutate,metabolismul şi hormonii feminini sunt într-o strânsă legătură. Greutatea corporală şi modificările hormonale pot fi menţinute sub control prin alimentaţie şi practicarea exerciţilor fizice. Femeile sunt predispuse la dezechilibre hormonale mai mult decât bărbaţii.

Hormonii afectează femeile de toate vârstele şi au un impact asupra activităţilor zilnice şi vieţii biologice. Dar cum afectează hormonii creşterea în greutate? Unii dintre hormonii responsabili pentru îngrăşarea femeilor sunt:

1. Hormonii tiroidieni

Deficitul de hormoni tiroidieni este des întâlnit în rândul femeilor. Hipotiroidismul este responsabil de creşterea în greutate,iar simptomele sunt:oboseală,intoleranţă la frig,îngrăşare,piele uscată şi constipaţie. În plus,creşterea în greutate este rezultatul încetinirii metabolismului.

Citeşte şi:Slăbeşte eficient incluzând lămâia în dietă!

2. Estrogenul

Estrogenul este hormonul sexual feminin. În timpul menopauzei,nivelul său scade,cauzând o creştere în greutate. Totodată,celulele adipoase se dovedesc a fi o altă sursă de estrogen,care transformă caloriile în grăsimi. Acest lucru poate duce,de asemenea,la obezitate.

3. Progesteronul

În timpul menstruaţiei,în organism are loc o scădere a nivelului de progesteron. Dar acesta nu produce îngrăşarea,ci reţine apa,favorizând balonarea,lucru care te face să simţi că ai adăugat câteva kilograme.

4. Testosteronul

Unele femei suferă de o tulburare hormonală cunoscută sub numele de sindromul ovarian polichistic. Acest lucru înseamnă creşterea nivelului de testosteron,ceea ce duce la îngrăşare,tulburări menstruale,păr facial,acnee şi infertilitate. Testosteronul este,de asemenea,responsabil pentru masa musculară. Datorită scăderii nivelului de testosteron în timpul menopauzei,se constată o încetinire a metabolismului,care duce la creşterea în greutate.

Vezi şi:Mersul pe jos topeşte grăsimea din corp

5. Insulina

Insulina este hormonul produs de celulele beta din pancreas şi este responsabilă de reglementarea grăsimii şi a carbohidraţilor din organism. Mai mult,insulina permite organismului să utilizeze glucoza. Nivelul ridicat de insulină din sânge contribuie la creşterea în greutate.

Credit foto:stylecraze.com

Mai multe