Iată care sunt efectele negative ale tutunului asupra creierului!

28 noiembrie 2012   Psihologie

Fumatul afectează negativ creierul, prin degradarea memoriei, a capacităţii de a învăţa şi judeca, potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii londonezi.

Persoanele care au luat parte la studiu erau supraponderale şi sufereau de hipertensiune,două probleme de sănătate care au un impact negativ asupra creierului.

Oamenii de ştiinţă susţin că riscul unui infarct sau al unui atac cerebral este legat în mod semnificativ de declinul cognitiv:persoanelr care prezentau riscul cel mai ridicat au fost cei cu cel mai mare declin.

„Odată cu îmbătrânirea,declinul cognitiv poate duce la demenţă,fapt pentru care studierea factorilor legaţi de acest declin poate fi crucială pentru identificarea unor metode de prevenire a acestei stări nedorite”,afirmă Dr Simon Ridley,de la Alzheimer's Research UK.

În plus,„consumul unei hrane echilibrate,menţinerea unei greutăţi sănătoase,practicarea unei forme de mişcare,verificarea regulată a tensiunii arteriale şi a colesterolului şi abţinerea de la fumat pot face diferenţa”,afirmă specialiştii.

Studiul a fost efectuat pe un eşantion de peste 8000 de persoane,de către oamenii de ştiinţă de la King’s College din Londa.

Mai multe