Iată ce alimente să consumi iarna aceasta!

29 decembrie 2011   Psihologie

O dietă corectă aduce numeroase beneficii asupra organismului. Consumul a cât mai multor alimente naturale te ajută să te menţii în formă, dar să te şi fereşti de răcelile comune care apar frecvent în sezonul rece.

Aşadar,iată care sunt alimentele pe care ar trebui să le consumi pe toată durata lunilor de iarnă.Rodiile previn oxidarea colesterolului răuPentru buna funcţionare a inimii este indicat să bei,zilnic,suc de rodii,deoarece este bogat în antioxidanţi. Consumul a unui pahar cu suc de rodii în fiecare zi previne oxidarea colesterolului LDL,potrivit unui studiu publicat în Jurnalul American de Nutriţie Clinică. Colesterolul oxidat este primul pas ce duce spre formarea de plăci în artere şi,în final,spre atacuri de cord. Un alt studiu arată că sucul de rodii îmbunătăţeste fluxul sangvin către inimă,în cazul persoanelor care suferă de ischemie miocardică (muşchiul inimii este deprivat de cantitatea necesară de sânge).Citricele cresc nivelul colesterolului bunLămâile,portocalele,grapefruit-ul,mandarinele şi clementinele sunt vedete sezonului rece. Zemoase şi gustoase,citricele sunt bogate în vitamina C care contribuie la creşterea sistemului imunitar şi la reducerea riscului de a suferi din cauza răcelilor comune. De asemenea,citricele sunt bogate în flavonoide,în special,hesperidin,un antioxidant care creşte nivelul colesterolului bun (HDL) şi îl scade pe cel rău (LDL). Cartofii rozalii te păzesc de bolile de inimăCartofii aduc numeroase beneficii asupra organismului. Aceştia sunnt o sursă excelentă de vitamina C şi vitamina B6,vitamine ce ajută la întărirea sistemului imunitar. De asemenea,cartofii conţin atât acid folic,esenţial pentru femeile însărcinate,cât şi fibre (un cartof mediu furnizează 4 g de fibre). În cazul în care consumi cartofi de culoare rozalie,organismul tău va ava parte de încă un beneficiu,deoarece conţin antocianină,un antioxidant care reduce riscul de a suferi de cancer şi boli de inimă.

Mai multe