Iată ce presupune dieta alcalină!
Plănuieşti să începi o dietă pentru a obţine mai mult oxigen în sânge? Atunci trebuie să te asiguri că aproximativ 80% dintre mese sunt formate din alimente alcaline, care să contribuie la creşterea nivelului de oxigen din sânge.
Beneficiile oferite corpului de dieta bogată în alimente alcaline:
-Creşte nivelul de oxigen din sânge;
-Previne acumularea de acid lactic,care poate fi dăunător pentru sănătate;
-Ajută la stimularea diferitelor funcţii şi procese din corp;
-Ajută în procesul de reînnoire a celulelor;
-Ajută la menţinerea nivelului de pH normal în corp;
-Ajută la o mai bună funcţionare a diferitelor organe din corp;
-Ajută la o mai bună absorbţie a vitaminelor şi mineralelor.Alimentele care sunt bogate în oxigen ajută la îmbunătăţirea starei de sănătate,motiv pentru care acestea sunt extrem de necesare. Astăzi,tot mai multe persoane mănâncă alimente procesate şi nesănătoase,ceea ce înseamnă că este mai important să avem o dietă sănătoasă,dacă vrem să nu ne îmbolnăvim. Atunci când dietaeste foarte acidă,poate duce la dezvoltarea de boli respiratorii,cardiovasculare,dar şi sterilitate.
Iată care sunt alimentele bogate în oxigen:
Avocado,fructele de pădure,bananele,morcovul,coacăzele,ţelina,usturoiul
Aceste fructe şi legume au un conţinut ridicat de antioxidanţi,iar aceştia sunt benefici pentru menţinerea sănătăţii. În plus,pH-ullor are valoarea de 8,iar unele dintre ele ajută la reglarea tensiunii arteriale.
Merele şi caisele
Acestea sunt fructe bogate în fibre,care au pH-ul de 8 şi sunt uşor de digerat. În plus,conţin enzime care ajută la menţinerea echilibrului hormonal din corp. Dacă vrei să creşti nivelul de oxigendin sânge,trebuie să mănânci aceste alimente.
Strugurii,perele,ananasul,stafidele,sucurile din legume
Aceste alimente au pH-ul de 8,5 şi sunt bogate în vitaminele A,B şi C,precum şi antioxidanţi. Alimentele din acest grup ajută la reglarea sângelui care,la rândul său,ajută la scăderea tensiunii arteriale şi a riscului de a dezvolta boli cardiovasculare. Sucurile preparate din legume sunt excelente pentru detoxifierea celulară şi sunt bogate în fier.
Sucuri din fructe,kiwi,cicoare
Acestea sunt bogate în flavonoide,care este un compus găsit în alimentele naturale cu antioxidanţii. În plus,conţin zahăr natural,care nu formează compuşi acizi atunci când sunt digerate,dar au şi proprietăţi care promovează formarea alcalină şi oferă mai multă energie.
Lămâia
Aceasta se găseşte pe primul loc atunci când vine vorba de alimente bogate în oxigen. Chiar dacă sunt acide,în organism sunt alcaline,deoarece se transformă. În plus,are proprietăţi electrolitice,ceea ce o face un aliment alcalinizat excelent. Totodată,este una dintre cele mai bune tonice pentru ficat,deoarece ajută la curăţarea şi energizarea acest organ vital.
Aceste alimente bogate în oxigen ar trebui să fie o parte integrantă din dieta zilnică,deoarece vor contribui la creşterea nivelului de oxigen din sânge. Acest lucru va ajuta la menţinerea la distanţă a bolilor şi va stimula funcţiile şi procesele diferitelor sisteme. Alcalinele sau dătătoarele de oxigen sunt esenţiale pentru menţinerea sănătăţii şi previn scăderea nivelului de oxigen.
Este important să mănânci alimente care sunt bogate în fibre,fier şi antioxidanţi pentru a proteja celulele sanguine care transportă oxigenul şi care luptă împotriva efectelor periculoase ale radicalilor liberi.