Iată ce să mănânci dacă faci sport!

22 mai 2012   Psihologie

Cercetătorii aduc în atenţia noastră o plantă care nu este foarte consumată, dar care are numeroase beneficii asupra organismului: năsturelul.

Planta este săracă în grăsimi saturate şi colesterol,dar este o sursă bună de proteine,cupru,acid folic,calciu,magneziu,fosfor,potasiu şi vitaminele A,C,E şi B6.

Năsturelul este o plantă extrem de benefică,mai ales atunci când este consumată crudă,întrucât se asimilează mult mai repede substanţele din compoziţia acesteia.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Edinburg au ajuns la concluzia că năsturelul este un aliment (85 de grame înainte cu 2 ore de antrenament) necesar pentru persoanele care fac sport.

Acest lucru a fost dovedit în urma unui studiu efectuat pe 10 voluntari care au mâncat în fiecare zi o punguţă de năsturel,timp de 8 săptămâni,perioadă în care depuneau şi efort fizic.

Rezultatele cercetării arată că persoanele care consumă năsturel în perioadele în care fac şi sport,asigură organismului o doză necesară de antioxidanţi care previne efectele secundare ale efortului fizic.

În plus,năsturelul s-a dovedit a fi eficient în prevenirea deteriorării ADN-ului,este un bun depurativ şi mineralizant şi contribuie la curăţarea plămânilor în cazul fumătorilor.

Mai multe