Iată ce să mănânci pentru rinichi sănătoşi

13 martie 2017   Psihologie

Să mănânci alimentele prietene cu rinichii este cel mai bun lucru pe care-l poţi face pentru a-i menţine sănătoşi. Rinichii joacă un rol important în funcţia de excreţie a organismului. De aceea, orice afecţiune a lor poate duce la grave probleme de sănătate.

În timp ce cele mai multe anomalii anatomice sunt prin naştere,daunele fiziologice se datorează în principal stilului de viaţă şi a alimentaţiei. În cazul în care rinichiisunt deterioraţi,deşeurile se acumulează în corp,iar procesul de detoxifiere va fi afectat.Există alimente care fac bine rinichilor,majoritatea fiind o sursă de antioxidanţi care au capacitatea de-a combate daunele produse de radicalii liberi. În plus,aceste produse nu îngreunează munca rinichilor,de aceea,iată care sunt.

Varza

Varza este o sursă de fitochimicale,care ajută la combaterea radicalilor liberi,plus că este leguma cea mai bună pentru rinichi. Pe lângă fitochimicale,varza este scăzută în potasiu,dar conţine şi substanţe nutritive sănătoase care ajută la repararea şi hrănirea rinichilor.  

Citeşte şi:Remediu eficace care dizolvă pietrele la rinichi

Ardeiul gras roşu

Pe lângă faptul că are foarte puţin sodiu,este bogat în vitaminele A,B6 şi C,fibre şi acid folic,ardeiul gras roşu este recomandat pentru sănătatea rinichilor. De asemenea,se spune că această legumă are capacitatea de-a elimina toxinele acumulate în sânge,lucru care duce în final la îmbunătăţirea funcţiei rinichilor.

Mărul

Da,mărul este cel mai bun fruct. Proprietăţile antiinflamatorii care se găsesc în măr previn infecţiile tractului urinar şi reduc,de asemenea,risculde formare a pietrelor la rinichi.

Ceapa

Ceapa este o sursă de antioxidanţi care detoxifică şi curăţă rinichii. În plus,mineralul crom ajută la metabolizarea grăsimilor,proteinelor şi a carbohidraţilor. Ceapa poate fi mâncată crudă sau gătită.

Peştele

Medicii recomandă includerea a două-trei mese cu peşte o dată pe săptămână pentru menţinerea sănătăţii. Peştele este o sursă de proteine şi acizi graşi esenţiali omega 3,care reduc inflamaţia.

Citeşte şi:Obiceiurile alimentare zilnice care afectează sănătatea rinichilor! Tu le ştii?

 Albuşul  

Albuşul este o sursă de proteine şi aminoacizi şi de aceea trebuie inclus în alimentaţie cel puţin o dată pe săptămână. Mai mult,conţine mai puţin fosfor decât alte surse de proteine.

  Usturoiul    

Usturoiul nu numai că dă un gust delicios mâncărurilor,ci,este alimentul de care organismul are nevoie pentru a se menţine sănătos. Iar antioxidanţii şi proprietăţile anticoagulare pe care le conţine reduc riscul de-a dezvolta boli de rinichi.

Mai multe