Iată ce se întâmplă în corp când renunţi la carne

11 aprilie 2016   Psihologie

În ultimul timp, oamenii au renunţat treptat la consumul de carne şi au trecut la o dietă vegetariană. Aceştia aleg un stil de viaţă sănătos, renunţând la fast-food şi la majoritatea alimentelor care au carnea ca ingredient principal.

Iată ce se întâmplă în corp atunci când renunţi la carne:1. Slăbeşti

O echipă de la Universitatea George Washington,Facultatea de Medicină,a studiat cât de mult slăbeşte o persoană atunci când renunţă la carne,şi începe să fie vegetariană.

Cercetările au arătat că cele mai multe persoane au slăbit aproximativ 5 kg după ce au renunţat la consumul de carne. Participanţii care au luat parte la studiu,au slăbit,în medie 5 kg,fără ca cercetătorii să monitorizeze aportul de calorii sau creşterea cantităţii de alimente consumate.

„Mesajul principal este acela că o dietă bazată pe legume poate ajuta la pierderea kilogramelor,fără a sta să numeri caloriile sau să practici exerciţii fizice”,a declarat Neal Barnard,autorul principal al studiului şi profesor la Facultatea de Medicină de la Universitatea George Washington.

2. Bacteriile intestinale se vor schimba

Se spune că eşti ceea ce mănânci,şi această zicală se referă la sistemul digestiv la fel de mult ca şi la orice altă parte a corpului.

Un studiu realizat recent a arătat că există diferenţe dintre bacteriile intestinale găsite la persoanele care consumă carne şi cele care sunt vegetariene sau vegane. Cu toate acestea,cea mai mare diferenţă a fost între veganii care consumă adesea carne şi cei care nu consumă deloc.

Cercetătorii de la Universitatea City din New York au constat că vegetarienii au mai multe specii de bacterii intestinale care sunt protectoare.

  

3. Ai putea avea deficienţă de substanţe nutritive

O dietă vegetariană sau vegană echilibrată poate oferi suficiente elemente nutritive care sunt necesare organismului. Dar prin lipsa consumului de carne o să fie greu să obţii suficient fier,vitamina B12 şi D.

Este recomandat consumul de alimente precum fasole,linte,soia,lapte,ouă,nuci,fructe,legume verzi şi cereale integrale,acestea fiind bogate în substanţe nutritive necesare organismului şi înlocuitoare pentru carne.

4. Scazi riscul de a dezvolta cancer

Un raport recent al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii,a clasificat carnea prăjită ca fiind cancerigenă,şi astfel de produse,cum sunt şunca şi salamul,sunt la fel de nocive pentru corp. În plus,carnea roşie a fost etichetată ca o posibilă cauză care duce la dezvoltarea de cancer.

Prin consumul unei porţii de 50 de grame de carne sau două felii de bacon pe zi,creşti cu 18 % riscul de a dezvolta cancer de colon,spun experţii. Prin urmare,creşterea ar duce la un caz în plus de cancer de colon la toţi cei care consumă bacon.

5. Scazi riscul de a dezvolta boli cardiovasculare

Oamenii de ştiinţă au descoperit recent că prin consumul de carne roşie eşti predispus la dezvoltarea de boli de inimă. Un alt studiu a arătat că,un aminoacid găsit în produsele alimentare care se numeşte carnitina,contribuie la dezvoltarea de reacţii de microbi care contribuie la dezvoltarea bolilor cardiovasculare. 

Mai multe