Iată cu ce poţi înlocui zahărul din alimentaţie!

25 iunie 2012   Psihologie

Deoarece are un indice glicemic foarte mic, nectarul de agave este un bun înlocuitor al zahărului. Acesta este un produs natural care se obţine prin extragerea sucului din planta de agave.

Dupa ce sucul este recoltat din planta de agave,este procesat şi transformat în nectar,fiind filtrat şi încălzit astfel încât carbohidraţii să se tranforme în zahăr.

Rezultatul este un zahăr complex,ce conţine fructoză în proporţie de 90%.

Nectarul de agave are gust şi aspect asemănător cu mierea,însă are un indice glicemic foarte mic,motiv pentru care se recomandă înlocuirea zahărului alb cu acest produs natural.

Indicele glicemic al nectarului de agave este 27,spre deosebire de zahăr şi de miere care au un indice glicemic de 92,respective 83.

Cu toate astea,nectarul are acelaşi număr de calorii ca şi zahărul:o linguriţă de nectar de agave are aproximativ 16 calorii,adică tot cam atât cât are şi echivalentul în zahăr.

Pe lângă faptul că are un indice glicemic mic ceea ce împiedică creşterea în greutate,nectarul de agave are şi alte beneficii asupra organismului:

-Conţine mari cantităţi de calciu şi contribuie la absorţia calciului în oase,prevenind astfel apariţia osteoporozei;

-Întăreşte sistemul imunitar şi creşte nivelul de energie din organism;

-Datorită unei substanţe numite saponină care se găseşte în compoziţia sa,nectarul de agave are proprietăţi antiinflamatorii şi antibacteriene,ceea ce ajută la menţinerea întregului organism sănătos.

Mai multe