Iată cum să arzi grăsimea abdominală!

22 decembrie 2015   Psihologie

Secretul scăderii în greutate nu se reduce doar la complicata metodă de numărare a caloriilor şi altor trucuri. Este mai mult vorba despre a lucra cu senzaţia naturală de foame a organismului şi cu ritmul de odihnă, pentru a reduce poftele, a arde caloriile şi a creşte nivelul de energie.

Cercetările relevă faptul că ceasurile noastre interne au fost date complet peste cap datorită indiciilor pe care le trimitem prin consumul de alimente greşite. Rezultatul:eşti prins într-un "ciclu de grăsime",un flux constant de hormoni ai foamei care face poftele să fie aproape irezistibile. Dar,dacă te conectezi la programele naturale de hrană şi odihnă ale organismului,îţi poţi lua "la revedere" de la colăceii abdominali.

Un somn bun ajută la topirea grăsimii şi consumul alimentelor corecte la momentul potrivit poate satisface nevoia de saţietate a organismului. Iată ce alimente să consumi pentru a te odihni mai bine,pentru a scădea în greutate şi a topi grăsimea abdominală:

Peşte

Atunci când dieta are un deficit de omega-3,un nutrient foarte frecvent întâlnit în peşte,apar modificări în producţia de melatonina,hormonul somnului,la nivelul glandei pineală-o glanda din creier care ajută la reglarea sistemului nervos. Persoanele care au o lipsă de omega-3 în organism,nu pot dormi în timpul perioadelor de odihnă obişnuite,ceea ce poate duce la obiceiuri nesănătoase cum ar fi mâncatul noaptea târziu. Peştele este,de asemenea,bogat în proteine,despre care cercetările au arătat că pot induce senzaţia de saţietate. Se pot chiar arde mai multe calorii prin digerarea de proteine,decât atunci când consumăm grăsimi sau carbohidraţi. În plus,consumul crescut de omega-3 creşte sănătatea inimii şi reduce riscul de demenţă.

Nuci

Nucile sunt o sursă bogată de stimulare a stării de spirit cu ajutorul magneziului conţinut. Consumul ridicat de magneziu ajută persoanele care au probleme cu somnul,conform unui studiu publicat în 2010 în revista Magnesium Research. Unui grup de 100 persoane cu tulburări ale somnului,cu vârstă de peste 51 de ani i-a fost administrat o doză de 320 de miligrame de magneziu pe zi,în timp ce un alt grup a primit un medicament placebo. După şapte săptămâni,cei care au luat magneziu dormeau mai bine,caz în care cercetarea arată că se poate ajunge la mai puţină supraalimentare şi creştere în greutate. În plus,femeile au avut un nivel mai scăzut de inflamaţii periculoase,o reacţie a sistemului imunitar,care este implicat direct în bolile de inima,cancer,diabet şi a bolii Alzheimer.

Lapte

Se pare că laptele ar putea face într-adevăr o diferenţa când vine vorba de grăsimea de pe abdomen. Un studiu din 2010 realizat de cercetătorii de la Universitatea din Alabama de la Birmingham au descoperit că unui grup de peste 100 de femeile aflate în premenopauză,grăsimea s-a redus semnificativ la cele care au consumat cele mai multe alimente bogate în calciu. De fapt,pentru fiecare 100 de miligrame de calciu (jumătate de cană de iaurt îngheţat) consumate pe zi,au pierdut  2,5 centimetri de grăsime abdominală,răul ascuns în şi în jurul organelor interne,care are legătură cu ratele crescute de boli de inimă şi cancer.

Calciul te ajută să dormi dacă tinzi să fii trezit de durere sau crampe musculare,iar mineralele,împreună cu calciul,ajută la relaxarea nervilor musculari şi fibrelor.

Cireşe

Cireşele sunt una din sursele de melatonină. Chiar dacă nu există nici o dovadă că te vor ajută să adormi,studiile au descoperit că alimentele,cum ar fi cireşele sau bananele pot creşte nivelul de melatonina din organism. Nu numai că melatonina te ajută să dormi,dar este şi un antioxidant puternic,ideal pentru scăderea în greutate.

Mai multe