Iată de ce este bine să consumi broccoli!

2 august 2012   Psihologie

Sulforafanul, o substanţă care se găseşte în broccoli, previne apariţia bolilor de plămâni, controlează efectele nocive ale diabetului asupra vaselor de sânge şi reduce riscul de atac de cord.

Cercetătorii americani de la Universitatea de Medicina Johns Hopkins susţin că,în plămâni,sulforafanul creşte activitatea genei NRF2,care protejează celulele de toxine.

În general,persoanele fumătoare au o activitate redusă a acestei gene,având un risc crescut de a suferi de sindrom obstructiv pulmonar.

În plus,studiile arată că tulburarea genei NRF2 ar putea cauza si emfizemul pulmonar,una dintre bolile pe care le au pacienţii care suferă de sindromul obstructiv pulmonar.

Însă,rezultatele studiului arată că un consum constant de broccoli poate readuce la normal nivelurile reduse de NRF2 la celulele expuse la fumul de ţigară.

Studiile efectuate anterior arată că broccoli intervine şi în protecţia ochilor,împiedicând formarea cataractei,întăreşte sistemul imunitarşi luptă cu success împotriva stresului.

Mai multe